NEWS

Presentatie nieuwe cd Gemma van Eck in Kasteel WittenBurg
Lees het hele artikel HIER!

Back in (show)business

 

GEMMA VAN ECK: ‘LOVE IS THE MAGIC WORD’

 

Met het door haar zelf geschreven nummer  ‘Love is the magic word’ maakt Gemma van Eck haar rentree in de showbizz en zet ze zich na een afwezigheid van enkele jaren duidelijk op de kaart als vakkundig singer/songwriter.

 

De afgelopen tijd was het stil rond Gemma van Eck. Na een aaneenschakeling van tegenslagen met een ernstige burn-out tot gevolg besloot ze vier jaar geleden na de laatste voorstelling van de musical ‘All shook up/Love me tender’ van Joop van den Ende een paar flinke stappen terug te doen. Tot overmaat van ramp werd ze daarna het slachtoffer van digd-code-fraude, die ingrijpende consequenties had voor haar persoonlijke leven.

 

In deze voor haar minder florissante en allerminst gemakkelijke tijden schreef Gemma van Eck een serie prachtige songs, waarvan ‘Love is the magic word’ deze week door NLFactor te Laren wordt uitgebracht. 

 

Afgelopen zomer dook Gemma van Eck als co-producer van Melchior Rietveldt de studio in om zes door haar zelf geschreven nummers op te nemen. De single, die deze week wordt uitgebracht, is een van deze zes nieuwe songs die de aanzet zijn voor een compleet album, dat in 2016 zal verschijnen. 

 

Gemma van Eck maakte haar debuut in de showbizz met een rol als prostitué in de bioscoopfilm  ‘Dokter Vlimmen’ en schitterde in de Nederlandse en Belgische theaters met  o.a. ‘Mini & Maxi’ en Toon Hermans. Nationaal en internationaal kreeg ze veel aandacht als de leadzangeres van de meidengroep ‘Babe’. Voordat ze zich tijdelijk terugtrok uit het publieke leven vertolkte ze rollen verschillende grote  musicals.

 

Met de release van ‘Love is the magic word’ pakt Gemma van Eck de draad van haar showbizz-carrière op en is ze weer beschikbaar voor optredens in het land. 

 

 

  • Gemma van Eck is in overleg beschikbaar voor interviews en andere promotionele activiteiten.